July 21, 2005

زمينه های سفرغيرمنتظره رئيس حکومت سوريه به ايران

بشار اسد، رئيس حكومت سوريه شنبه براي ديداري دو روزه به تهران خواهد رفت.رئيس جمهوري سوريه در جريان سفر خود با سيدمحمد خاتمي ومحمود احمدي نژاد، و نيز رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اكبر هاشمي رفسنجاني ديدار و مذاكره خواهد كرد. عليرضا نوري زاده كارشناس امور خاورميانه به راديو فردا مي گويد: بعد از سفر نخست وزير عراق به ايران و توافقاتي كه بين طرفين ايجاد شد، همچنين نارضايتي مقامات عراقي از عملكرد سوريه و كاهش نقش اين كشور در لبنان، سوريه به نظر مي رسد كه به نوعي در انزوا قرار گرفته و حالا در چنين شرايطي تنها كشوري كه با توجه به روابط استراتژيك مي تواند به نوعي سوريه را از تنهايي در منطقه بيرون بياورد، جمهوري اسلامي است.
Download file

به گزارش خبرگزاري هاي ايران رئيس جمهوري سوريه در جريان سفر خود با سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي و ديگر مقامات كشور از جمله محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري منتخب و نيز رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اكبر هاشمي رفسنجاني ديدار و مذاكره خواهد كرد. سفر آقاي اسد به تهران سفري تقريبا غيرمنتظره و برنامه ريزي نشده بود. در اين زمينه عليرضا نوري زاده روزنامه نگار و كارشناس امور خاورميانه در لندن به راديو فردا مي گويد:
عليرضا نوري زاده: بعد از سفر آقاي دكتر جعفري نخست وزير عراق به ايران و توافقاتي كه بين طرفين ايجاد شد، سوريه به نظر مي رسد كه به نوعي در انزوا قرار گرفته. تلاش هاي سوريه در ماه هاي اخير براي اين كه نشان دهد آن دولت متمردي كه تصوير مي شود نيست و اعزام يك هيات به عراق و مذاكرات با مقامات عراقي براي بازگشايي سفارت سوريه، هيچ كدام از اينها توفيقي پيدا نكرد در اين كه وجهه و چهره سوريه را تغيير دهد. همين چند روز قبل در كنفرانس وزراي كشورهاي مجاور عراق در تركيه، وزير كشور عراق آقاي حامد جابر به شدت به سوريه حمله كرد و سوريه را متهم كرد كه اقدامات لازم را براي كنترل مرزهايش به عمل نمي آورد. آمريكايي ها انتقاداتشان را نسبت به سوريه ادامه مي دهند و در عين حال سوريه با يك وضعيت جديدي در لبنان روبرو است. گو اين كه يكي از اعضاي رهبري حزب الله در دولت لبنان شركت دارد، اما شكل كلي كابينه نشان دهنده اين است كه ديگر روياي سوريه براي برقراري سلطه بر لبنان خاتمه پيدا كرده. در چنين شرايطي تنها كشوري كه سوريه با توجه به روابط استراتژيك با او مي تواند به نوعي موضع سوريه را تقويت كند يا شايد سوريه را از تنهايي در منطقه بيرون بياورد، جمهوري اسلامي است. سوري ها هميشه از برگه ايران استفاده كردند براي مذاكره با طرف هاي اروپايي كه سوريه را تحت فشار قرار دادند.

نازي عظيما (راديو فردا): آقاي نوري زاده يعني شما فكر مي كنيد مسائلي بين ايران و هيات عراقي مطرح شده كه آن مسائل نياز به اين سفر غيرمنتظره آقاي بشار اسد به ايران را به وجود آورده.

عليرضا نوري زاده: حداقل برخي از مسئولان بلندپايه كابينه عراق، مانند آقاي ابراهيم جبروزيركشور يكي از نزديكان جمهوري اسلامي است، با اين حال ايشان يكي از مهمترين معترضان سوريه است. در حقيقت سوريه بر سر اين مساله تامل دارد كه حال كه دشمنان سنتي دمشق، ايالات متحده، اسرائيل و الان كشورهاي اروپايي و حتي سازمان ملل همه زبان انتقاد به سوريه گشوده اند، حداقل از دوستانش انتظار دارد كه رعايت حالش را بكنند. به معناي ديگر اگر تهران نفوذي دارد بر دولت عراق، از اين نفوذ استقاده كند كه آنها ديگر سوريه را طعنه نزنند و به آن حمله نكنند.

July 21, 2005 08:12 PM






advertise at nourizadeh . com