September 21, 2005

جانشين فرماندهی کل سپاه پاسداران در مقام قائم مقام دبير شورای عالی امنيت ملی

سردار محمد باقر ذوالقدر جانشين فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان قائم مقام علی لاريجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی تعيين شده است. دکتر عليرضا نوری زاده کارشناس مسائل ايران در لندن در مصاحبه با راديو فردا مي گويد: سردار ذوالقدر در انتخابات رياست جمهوری دوره نهم از پشتيبانان اصلی محمود احمدی نژاد بود و با آمدن او به شورای عالی، روند گرايش به تندروی در اين نهاد پر اهميت تندتر خواهد شد. ...دنباله مطلب
Download file

عليرضا نوري زاده مي گويد: آقاي ذوالقدر در مقام قائم مقام و جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران عملا سپاه را هدايت مي كرد در همه زمينه ها و سرلشگر پاسدار يحيي رحيم صفوي به جز اسمي نبود و با آمدن ايشان به دستگاه امنيتي، ياران همه كنار هم جمع شدند و طبيعتا تصميماتي كه شورا خواهد گرفت كه مي توانيم نمونه هايش را ببينيم، آنچه در جريان سفر آقاي احمدي نژاد به نيويورك ظاهر شد و سخناني كه آقاي لاريجاني زدند در رابطه با تهديد به خروج از ام پي تي، اينها همه نشان دهنده تغيير اساسي در سياست و عملكرد نظام جمهوري اسلامي است.

مريم احمدي (راديو فردا): به نظر می رسد سپاه پاسداران به يکی دیگر از سنگرهای قدرت سياسی در جمهوری اسلامی وارد شده است. سردار محمد باقر ذوالقدر جانشين فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان قائم مقام علی لاريجانی دبیر شورای عالی امنيت ملی تعيين شده است.

عليرضا نوري زاده: با آنكه خبر تعيين آقاي سردار محمدباقر ذوالقدر به جانشیني يا قائم مقامي دكتر علي لاريجاني هنوز تاييد نشده، ولي نشانه هاي آشكاري وجود دارد از اين كه ذوالقدر حتي پيش از آنكه به اين منصب منصوب شود، مداخله مستقيم در اموري كه مربوط به امنيت ملي و مسائل استراتژيك مي شده داشته و اين مداخله بعد از انتخاب احمدي نژاد كه مورد تاييد مطلق آقاي ذوالقدر بود، بيشتر و بيشتر بود.

نخست بايد ديد سردار محمدباقر ذوالقدر كيست و چه نقشي در اداره سپاه و در عمليات نظامي و همينطور مداخلات امنيتي و نظامي و سياسي در امور جاري كشور داشته. محمدباقر ذوالقدر جواني بود در آغاز انقلاب از يك خانواده بسيار فقير در فارس كه با ورود به كميته ها و بعد سپاه خيلي سريع به خاطر قابليت ها و استعدادي كه از خود نشان داد و بخصوص در نقش خيلي مهمي كه داشت در عمليات مبارزه با مخالفان نظام، دستگيري و سركوب آنها، خيلي سريع موفق شد به مقامات بالا برسد.

نكته جالب در مورد او اين است كه عليرغم ديگر سرداران سپاه كه اعتبار و جايگاه خودشان را در جبهه ها به دست آوردند، ذوالقدر بيش از آنكه يك مغز متفكر نظامي باشد، يك مغز امنيتي است و اغلب نقش ها و كارهايي كه داشته، كارهاي كليدي در سازمان اطلاعات سپاه، سپاه قدس و عملياتي بوده كه به هر حال يك خط مشي امنيتي در پشت آن بوده. چه در زمينه مبارزه با مخالفان نظام، سركوب و قتل آنها و چه در عملياتي كه در درون عراق انجام شده قبلا و چه عملياتي كه امروز در عراق است و حضور چشمگير عوامل سپاه در عراق، اينها از يك مركزي هدايت مي شده كه آقاي محمدباقر ذوالقدر يكي از اركان آن مركز هستند.

ايشان در مقام قائم مقام و جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران عملا سپاه را هدايت مي كرد در همه زمينه ها و سرلشگر پاسدار يحيي رحيم صفوي به جز اسمي نبود. سردار صفوي خاصيتي براي رهبر و ارگان هاي امنيتيش ندارد، در حالي كه محمدباقر ذوالقدر كسي است كه مطابق نواري كه به دست ما آمد و قبلا شنيديم، در همان جريانات 18 تير و مسائل دانشجويي جزو كساني بود كه به همراه سردار نجات و نقدي و ديگران طرح سركوبي دانشجويان و حتي عزل خاتمي را اينها داشتند. جزو سرداراني است كه آن نامه شديد را براي محمد خاتمي ارسال كرد و در همه جا ما دست پنهان او را مي بينيم.

در جريان انتخابات نخست همه گمان مي كردند كه سردار محمدباقر ذوالقدر مدافع سردار قاليباف همكار ديرين خود است، اما سپس آشكار شد تعلقاتي كه او به تشكيلات آقاي مصباح يزدي داشته از يكسو، و سپس ارتباطات ويژه و تنگاتنگي كه با احمدي نژاد داشته، همه اينها باعث شد كه او حامي احمدي نژاد شود و نقش موثري هم بازي كند و بعدا هم در برابر منتقدان و برگزاركندگان انتخابات ايستاد و گفت اراده امت هميشه در صحنه غالب شد و يك فرد مومن و انقلابي به رياست جمهوري اسلامي رسيد.

الان هم بنابراين حضور او در شوراي امنيت ملي قابل توجيه است با توجه به شكلي كه شورا گرفته. شوراي امنيت ملي ديگر شوراي امنيت ملي زمان آقاي خاتمي نيست. شورايي نيست كه كارشناسان بي طرف در آن نظر بدهند. شورايي است كه يكسويش علي آقامحمدي است، فرمانده سابق قرارگاه نصر، جايي كه هم آقاي ذوالقدر و هم آقاي احمدي نژاد در آن خدمت كردند. يك سوي اين شورا وزير اطلاعات آقاي محسني اژه اي است. سوي ديگر وزير كشور آقاي مصطفي پورمحمدي است و اينها همه با سابقه امنيتي كار كردند و حالا آقاي ذوالقدر هم به اينها اضافه مي شود و همين آقاي لاريجاني هم گو اين كه ده سال در مقام وزير ارشاد و مدير عامل صدا و سيما بودند، اما ايشان هم سابقه امنيتي در سپاه دارد.

به اين ترتيب به نظر مي رسد ياران همه كنار هم جمع شدند و طبيعتا تصميماتي كه شورا خواهد گرفت كه مي توانيم نمونه هايش را ببينيم، آنچه در جريان سفر آقاي احمدي نژاد به نيويورك ظاهر شد و حرفهائی كه آقاي لاريجاني زدند در رابطه با تهديد به خروج از NPT و همينطور كه براي مردم ايران اهميتي ندارد كه پرونده به شوراي امنيت برود، اينها همه نشان دهنده تغيير اساسي در سياست و عملكرد نظام جمهوري اسلامي است و بنابراين حضور آقاي ذوالقدر مي تواند سياست تند و راديكالي را كه در پيش گرفته شده به اعتقاد من ابعاد بيشتري بدهد و شايد راديكاليسم به عنوان اصل سياست جمهوري اسلامي از جانب كساني مانند خود آقاي ذوالقدر در پيش گرفته شده و به عنوان خط مشي به شورا داده شده. حضور سوت دلاني از دستگاه هاي امنيتي و نظامي كنار هم طبيعتا نتايجي كه به بار خواهد آورد مسلما به نفع ملت ايران نخواهد بود.



September 21, 2005 02:12 AM






advertise at nourizadeh . com