با پوزش از دوروز غیبت بعلت سرماخوردگی و با صدایی گرفته در خدمت شما هستیم و نگاهی خواهیم داشت به آنچه که مربوط به ایران هست و نسل های آینده ایران
سرنوشت سیاسی ایران و حکومت بشار اسد
آنچه که در ارتباط با استعفای محمد جواد ظریف در عرصه سیاسی جمهوری اسلامی گذشت این استعفا بر چه اساسی بود و با چه هدفی انجام گرفت و چرا پس گرفته شد.؟
و نگاهی داریم به روند پولشویی در ایران در عرصه منطقه ای و بین المللی.
میهمانان این شماره از برنامه تفسیر خبر آقایان دکتر علیرضا نوری زاده ودکتر قاسم شعله سعدی وکیل و حقوقدان
چالنگی: این غربت و خبر های ناگوار ،خشایار الوند همچنین دکتر صادقی برادر پرفسور صادقی از میان ما رفتند. به خانواده اشان تسلیت عرض میکنیم و یادشان گرامی باد
اما آقای شعله سعدی مرگ و میر بین جوانان زیاد شده با فشارهایی که هست در زندانها ظاهرا زندانیانی به طرز خطرناکی هستند و دسترسی ندارند به دکتر و دارو در زندانهای قرچک و دیگر زندانهای حکومت و اینها را از شما می شنویم آنطور که در خبر ها آمده است یا نه وضعیت خوبی دارند؟
شعله سعدی: متفاوت است زندان قرچک که بانوان زندانی اعتراض کردند و معلوم است که وضع بدتر است و زندان تهران بزرگ که در حسن آباد فشافویه است که ابتدا من را به آنجا بردند البته آنجا هم بندهای مختلفی دارد و مشکلات زندان زیاد بود و بعد از حدود یک هفته هم ما را بردند در قسمت دزد ها و معتادها و آنجا تراکم جمعیت خیلی زیاد بود و آب نبود و وضعیت بهداشتی مناسبی نداشت ولی یک روز بیشتر ما را آنجا نگه نداشتند و بعد ما را به زندان سپاه منتقل کردند که ظاهرا در خود سپاه است و من ۸ روز در انفرادی بودم . در آنجا غذا خوب بود و مثل اینکه از بیرون تهیه میکردند البته برای بازجویی آنجا بودیم و تامین دارو همانجا هم مشکل بود چون من دیابت هم دارم برایم سخت بود به استثنای غذای خوبشان، انفرادی بودیم و چشم بند شان روی چشم فشار میاورد و یک بار هم پزشک ما را ویزیت کرد و بعد از آن اعزام کردند با پا بند و دستبند و دست ما را هم با آقای کیخسروی با دستبند وصل کردند و ما را به اوین آوردند و آنجا وضع بهداشتش خوب بود و بندهای ۸ زندانیان معترض بودند و در همان بند ما داروهای ساده مثل سرماخوردگی هم کم بود و بهر حال اینها اقتدارات زندان بود ولی چیزی که بود خوش رفتاری مامورین و زندانیان بود.
چالنگی : آقای نوری زاده الان مسئله کمبود دارو آنچه که در سطح بیمارستان و خیابان مشهود است و گرانی و کم یابی داروها و مشکلات مردم از یکطرف و از طرف دیگر آقای جزائری برای درمان به لندن آمده و بقیه اینها را چطور میشود توجیه کرد ؟
نوری زاده: ببینید قبل از انقلاب آقای سید هادی خسروشاهی دچار حمله قلبی شدند و آنوقت مرحوم شریعتمداری مرجع اول بودند و بعضی از تجار بازار هزینه این نوع سفر ها را میدادند یا احمد شاملو که مخالف آن رژیم هم بود شهبانو هزینه سفر ایشان را میداد برای بیماری که داشتند الان داستان فرق کرده هر جوجه ملایی توی هر دهی عطسه بکند بلافاصله اعزام میشود، ماموریت هم کنار دستش میگذارند ، مثلا آقای جزائری که قیافه اش را آدم میبیند پیرو شیطان میشود آمده اینجا خرید و گردش و بعد میگوید من آمده بودم یک پا دردی و سردردی دارم که وظیفه ام را نمیتوانم انجام دهم ، تو هم مثل هزاران ایرانی دیگر که با وجود سردرد و پادرد مجبورند کار هم بکنند و اینقدر رسوایی ببار آورد که خامنه ای مجبور شد کنارش بگذارد. اینهمه آخوند در گوشه کنار دنیا خانه فرهنگی دارند از گوشه و کنار آفریقا تا آسیای شرقی و آمریکای جنوبی اینها برای چه آمده اند ؟. در کانادا ۷۵ مسجد و مرکز شیعه هست که حالا دعوایشان هم شده ابتهی که سفیر بود در سوریه با حسینی نسب دعوایش شده اون میگوید نماینده اسلام ناب منم آن یکی میگوید منم قبل از اینکه شما بیایید. اینها همه چیزشان با بقیه فرق دارد.
چالنگی : آقای شعله سعدیمن معلوم شد که برای چی به لندن آمدم آمدم که سرما بخورم و آقای جزايری هم معلوم شد برای چی آمده است
ولی این مخالفت وسیعی که برای تصویب لایحه پولشویی هست مجلس یک نظر دارد و برخی هایشان وااسلاما سرداده اند چه هست این بر چه پایه ای است؟
شعله سعدی: من گمان میکنم اگر این سئوال را از پسرم دکتر محمد جواد شعله سعدی میکردید بهتر بود چون ایشان فعلا اولین متخصص تحریم های بین المللی است و رساله اش در همین باره است اما کلیاتی که من میدانم ایران در یک بن بست دوسره ای هست که اگر این لایحه را تصویب بکند برای پرداخت به جریانهایی مثل حزب الله و غیرو دچار مشکل میشود بخصوص که بموجب قانون اساسی دولت موظف است از نهضت های آزادی بخش در سراسر جهان حمایت کند البته بدون دخالت در امور داخلی کشورها ، در راستای این از زمانی که سپاه تاسیس شد یک مرکزی در سپاه بوجود آمد بنام نهضت های آزادی بخش که ظاهرا اولین فرمانده اش ابوشریف بود و محمد منتظری و سید مهدی هاشمی که اعدام شد برادر داماد آیت الله منتظری و این تحول پیداکرد و این همان سپاه قدس است که قاسم سلیمانی فرمانده اش میباشد بلاخره طبق قانون اساسی باید این را انجام بدهند که این نیازمند پول است اما تراکنش های بانکی که باید صورت بگیرد به این دلیل که مثلا اروپا و آمریکا این سازمانها را تروریستی میدانند و انگلستان هم تصمیم گرفته حزب الله را در لیست تروریست قرار بدهد این از یک طرف واگر این تصویب بشود نمیتواند بر طبق قانون اساسی عمل کند و از طرف دیگر با توجه به وجود تحریمها بر اثر برجام و مشکلاتی که ایران گریبانگیرش هست حتی مکانیزمی هم که اروپاییان میخواستند راه بیندازند برای معامله با ایران آنها هم شرطشان این است که ایران این موارد را تصویب بکند مثلا دولت برای کمتر شدن مشکلاتش میخواهد اینها تصویب بشوند ولی مجمع تشخیص هنوز تصمیم نگرفته است انهایی که در مجلس تشخیص مصلحت هستند امور بین الملل و صلاح مملکت را تشخیص نمیدهند و آخرین اطلاعات که درز کرده بیشترشان مخالف تصویب هستند و ایران بر سر دوراهی است اگر تصویب بکند برای خودش محدودیت ایجاد کرده و اگر نکند مشکلاتی هم که هم اکنون گریبانگیرش هست تشدید میشود
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
Behind the Headlines – Friday 1 March 2019
Jamshid Chalangi:
In tonight’s program from our studios in London we will look at the reasons behind Mohammad Javad Zarif’s resignation as the regime’s Foreign Minister, as well as the future of relations between the Iranian and Assad’s regime.
We will also look at the money laundering practices in Iran and the region.
Our guests tonight are Dr. Alireza Nourizadeh and Dr. Ghasem Shole Sadee.
We are also very sorry to announce the sudden deaths of Khashayar Alvand and Dr. Sadeghi and offer our sincere condolences to their families.
Dr. Ghasem Shole Sadee:
Sadly the death rate among our young people has risen and the situation among our women prisoners is seriously bad.
I stayed in Hassnabad Fashafoyeh prison recently and it is packed with drug addicts and criminals and has very little hygiene facilities. Later I was transferred to the Revolutionary Guard’s prison and kept in solitary confinement for 8 days.
All along we were being held with our hands and feet kept in chain and later were sent to Evin prison in which even the simplest medicines for cold and flu were scare.
Dr. Alireza Nourizadeh:
I remember that before the revolution Mr Seyed Hadi Khosroshahi had suffered a heart attack and the late ayatollah Shariatmadari had paid for his treatment abroad.
Even the Empress Farah had paid for the cost of treatment of the late poet Ahmad Shamlou despite his opposition to the Shah’s regime.
But today we are facing a different type of regime in Iran where the slightest headache of a mullah is treated in best European hospitals but millions of Iranians are suffering from many different diseases as a result of the social and environmental woes of the country but have no access to proper medical care or drugs because of the sanctions.
The regime has also sent hundreds of its propagandists to many countries around the world at the cost of the Iranianpeople to propagate its vile ideology.