ترور سردار رضی موسوی فرمانده ارشد سپاه در سوریه و پیامدهای آن و گفته های علی خامنه ای درباره مقام زن
جنگ غزه و رویداهای منطقه
میهمانان: آقایان علیرضا نوری زاده و منشه امیر
جمعه 8 دی | ۲۱:۳۰ تهران | ایران فردا بازپخش : ۶ صبح و ۱۴:۳۰
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با دکتر محسن سازگارا عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به رویدادهای روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به رضا سراج (شکنجه گر و بازجوی سابق سازمان اطلاعات سپاه) که سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی شد، درماندگی خامنه ای در انتخابات پیش روی ولایت فقیه، روسیه و به رسمیت شناختن ادعای واهی امارات پیرامون جزایر سه گانه ایران، مناظره محمد هاشمی با حسین شریعتمداری، وحشی گری های رژیم و تایید حکم اعدام مجاهد کورکور، دل نگرانی خامنه ای برای تعیین مجتبی خامنه ای به عنوان جانشین رهبری، تحریک جمهوری اسلامی توسط روسیه برای جنگ خاورمیانه، ترور سردار رضی موسوی فرمانده ارشد سپاه در سوریه و وضعیت جنگ غزه. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
احزاب بعد از خلافت سید روحالله / علیرضا نوری زاده
آیا در ایران حزبی به معنای حقیقی وجود دارد؟
علیرضا نوریزاده نویسنده و روزنامهنگار
پنج شنبه ۷ دی ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ دِسامبر ۲۰۲۳ ۹:۰۰
خمینی اعتقادی به تحزب نداشت. در واقع احزاب تنها میتوانستند صحنهگردان میدان سیاست شوند؛ زیرا او میدان را برای خود و خالی از اغیار میخواست.
او در گفتوگویش با دکتر مظفر بقایی که بسیار بیش از مرحوم مهندس بازرگان با او آشنایی و همدلی داشت، گفته بود حزب زحمتکشان را منحل کنید تا تعارضی پیش نیاید. آقایان [یعنی اصحاب] به شما حسن نظر دارند. این در واقع پیشنهادی غیرمستقیم برای نخستوزیری به بقایی بود. اما او توصیه را رد کرد و از خمینی خواست راه استادش کاشانی را در پیش نگیرد، بلکه طباطباییوار در صدر مشروطه باشد.
بقایی چندی بعد در جلسات یاران قدیمیاش در حزب زحمتکشان، به صفت اسلامی جمهوری و سپس ولایت فقیه بهشدت حمله کرد. وقتی در راه سفر به آمریکا از لندن عبور میکرد و با زندهیاد جعفر رائد، دوست دیرینش، دیداری داشت، به حکم همکاری با مرحوم رائد، من نیز به آن مجلس راه یافتم. بقایی خمینی را خطرناک و با روحیه فاشیستی میدانست. او در بازگشت از این سفر، رنجهای بسیار در محبس و حصر کشید و مرگی تلخ و دردناک داشت.
با وجود مخالفت خمینی با تحزب، محمد بهشتی و هاشمی رفسنجانی او را قانع کردند که حزب جمهوری اسلامی را برپا کنند. شورای موسس مرکب بود از سید محمد حسینی بهشتی، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سیدعلی خامنهای و محمدجواد باهنر.
آنها در مصاحبهای، مانیفست حزب را به شرح زیر اعلام کردند:
اعتقاد به اصل «نه شرقی، نه غربی»
ایجاد مناسبات برادرانه با همه مسلمانان جهان
قطع هر نوع پیوند اقتصادی که موجب سلطه قدرتهای بزرگ بر کشور میشود
افشای توطئه قدرتهای بزرگ سلطهجو بهویژه آمریکا
کمک به نهضتهای آزادیبخش به عنوان یکی از وظایف دولت اسلامی
بنیانگذاران حزب جمهوری اسلامی بارها اعلام کردند که هدف از تاسیس حزب وارد شدن به میدان جنگ قدرت و بیرون کردن رقبای سیاسی از صحنه نیست، بلکه غرض آنها انتقال تفکرات دینی صحیح، ارائه تحلیلهای سیاسی درست به اعماق جامعه، تبیین انقلاب و تشریح چگونگی ایجاد یک نظام اسلامی، استمرار بخشیدن به شور مبارزه در میان مردم و حفظ وحدت آنان، آموزش دادن این مفاهیم به جوانان، تشویق جوانان به انضباط حزبی و آماده کردن آنها برای حضور در عرصههای مختلف مدیریت کشور است.
پس از آن، من با دکتر بهشتی، دبیرکل حزب، خامنهای، مدیر مسئول روزنامه حزب و میرحسین موسوی، سردبیر وقت روزنامه، گفتوگویی انجام دادم که در پایان بهمن ۱۳۵۷ منتشر شد. خامنهای دوهفته بعد اعلام کرد دو میلیون تن به حزب پیوستهاند که البته بیشترشان آخوند و افندیهایشان علیاکبر ولایتی ، مصطفی میرسلیم و برای کوتاه زمانی قطبزاده بودند.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به گفتگو با آقای جلال ایجادی استاد دانشگاه خواهیم نشست، و به رویدادهای روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به سنت ها و آیین های ایرانی، انتخابات مجلس جمهوری اسلامی و نگاهی به رویدادهای سال گذشته و سال پیش رو در ایران و جهان، نسل جوان ایرانی و تمایل نداشتن به تشکیل حزب و گروه سیاسی و نقش سیاسی شاهزاده رضا پهلوی برای آینده ایران. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به ترور سردار رضی موسوی فرمانده ارشد سپاه در سوریه و مسیول مدیریت نیروهای ایرانی، انتخابات مجلس ولایت فقیه و حرف های محمدجواد لاریجانی در این زمینه، درگذشت ناصر طهماسب دوبلور و سید جعفر بوشهری رییس دانشکده حقوق، انتقاد تند فرزند حمید نوری از مسیولان و نمایندگان مجلس، حرف های سردار محمدرضا نقدی در ارتباط با بستن دریای مدیترانه و جبل الطارق، پیام دکتر حسام نوذری به مناسبت تولد بانو گوهر عشقی مادر زنده یاد ستار بهشتی، تایید حکم اعدام مجاهد کورکور از زبان خواهرش و چاپلوسی های الهام چرخنده برای علی خامنه ای. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
بهشت در دفتر اتحاد نویسندگان و شاعران تاجیک
خمینی هیولای زشت اسلام ناب انقلابی را از شیشه جهل بیرون کشید
أسد قبعثي شهسوار اسلام
علیرضا نوری زاده
*در دفتر عسکرحکیم شاعر و نویسنده تاجیک و رئیس اتحادیه نویسندگان کشور نشسته ام .غیر از لایق شیر علی که در بیمارستان بود اهم شعرا و نویسندگان حاضر بودند.شعرخوانی که آغاز شد ،شعرهای نادرپور و سیمین بانو و مشیری و اخوان چنان فضای اتاق را از عطر پارسی انباشت که نازنین اهل فرهنگ و هنر و تصویر، محی الدین عالمپور (که به تیغ کاژب در خون نشست ) آواز داد ، زبان فارسی آین اتاق را بهشتی کرده است .
زبان فارسي، به عنوان زبان ملي ما حلقه پيوند همه اقوام ايراني است كه مالك مشاع خانه پدري هستند. در عين حال فرهنگ ايراني با منظر دل انگيز و رنگارنگش، با زبان فارسي از يك سو تا افغانستان و آسياي ميانه بال گسترده است و از ديگر سوي در شمال عراق و نيز بخشهائي از هند و پاكستان علي رغم همه تلاشها براي محو آن، همچنان حضوري پر رنگ دارد. با اين همه اين فقط زبان نيست (با توجه به حضور عرب زبانان و ترك زبانان و اردو زبانان در همسايگي ما) كه هر تحول و هر نگاه و نگرش تازه فرهنگي را (در هر دو عرصه دين و عرف) در ايران، به سرعت به «محوري» تبديل مي كند كه گرداگردش، انديشه ورزان و اهل قلم و نظر در سرزمينهائي كه مردمانش به زبانهائي غير از فارسي، سخن ميگويند، گاه بحث و جدالي داغ تر از آنچه در وطن خود ما هست پديدار مي شود.
يكصد سال پيش مشروطه ايراني ابعادي بسيار فراتر از حوزه فارسي زبانان یافت، (رجوع کنید به ارزنده اثر دکتر ماشاءالله آجودانی ، مشروطه ایرانی )چنانكه عرف گرائي و تجدد دوران رضاشاهي بازتابي وسيع در عراق و افغانستان و مصر و… پيدا كرد. سپس جريان ملي شدن نفت و تحول مهمي كه اين جريان در عرصه فرهنگي و سياسي ايران به وجود آورد، مورد توجه همسايگان دور و نزديك ما قرار گرفت. عبد الناصر هيچگاه پنهان نكرد که انديشه ملي كردن كانال سوئز را، از جنبش زنده ياد دكتر محمد مصدق در ملي كردن نفت، الهام گرفته است. عبدالكريم قاسم بعد از كودتاي خونينش در عراق، چندبار ياد آور شد اين مصدق و ملي شدن نفت ايران بود كه در او و رفقاي نظامي اش، انديشه برچيدن بساط استعمار و ملي كردن نفت عراق را، متبلور ساخت.
تا ظهور خميني و اسلام ناب انقلابي شيعه محمدي ولايتي، جنبشهاي سياسي و فكري در ايران كه الهام بخش روشنفكران و رهبران سياسي و فكري كشورهاي منطقه مي شد، نگاه به جلو داشت و «مدرنيته» موتور محركه آن بود. اسلام سياسي تا پيش از ظهور خميني يكبار در جنگ المهدي با ژنرال گوردون در قرن نوزدهم در خرطوم به خون نشسته بود و حضورش نيم قرن بعد در مصر، به جز چند ترور، و سپس قلع و قمع پيروانش كه اوج آن در زمان عبد الناصر با اعدام سيد قطب عملي شد، میوه ای به بار نياورده بود. اسلام سياسي نه در فلسطين جذابيت پيدا كرد و نه در عربستان سعودي كه رانده شدگان اخوان المسلمين را از چهارسوي جهان عرب و اسلام پذيرا شده بود (سعوديها آثار اين ميهمان نوازي شان را با حيرت بعدها مشاهده کردندمحمد بن سلمان ولیعهد جوان ؛کسی بود که دین سیاسی را نپذیرفت و دکان اسلام ناب انقلابی را در دو وجه شیعه و سنی اش برنتافت و پایه گذار تحولی عظیم در کشورش شد .
فعالان سوري و مصري و مغربي و اردني و… اخوان المسلمين در دهههاي 50 و 60 و 70 قرن گذشته ميلادي عملا كنترل نظام آموزشي را درشبه جزیزه عرب بدست گرفتند و شاگردانشان كساني از نوع بن لادن و قحطاني و ديگر سلفيهاي تروريستي شدند كه که در دهه های پایانی قرن بیستم و آغازین قرن فعلی ؛ جهان متمدن را با ترور و جنايت به گروگان گرفته بودند . عربستان سعودي خود به عمدهترين هدف تروريستهاي سلفي تبديل شده بود ولی با درایت از پس آنها برأمد .)
سرو بانوی ایران خسته اما استوار پای میفشرد
گالری نگار و دیدار نخستین
علیرضا نوری زاده
شاهکار ؛ بازویش را گرفته از پله ها بالا میروند. سرو بانوی ایران خسته است اما استوار پای میفشرد و من امیددارم 90 سالگی اش را در خانه پدری جشن بگیریم.
اولین دیدارم با او به لطف افسانه خانم میسر شد.
*بیست سالم بود و به لطف عباس پهلوان و با تلاشی که خستگی ناپذیر مینمود ( و هنوز هم ) در مجله فردوسی جائی نصیبم شده بود . پهلوان با دل سرشار از مهر ، سینه ای به بزرگی دریا ، ما جوانهائی را که میتوانستیم چریک شویم ، سر از اوین و یا حتی زیر خاک در آوریم ، میدان داده بود که کارزارمان را با قلم به جای مسلسل و خنجر دنبال کنیم . من در کنار کار شعر با ترجمه شعرشاعران عرب و فلسطینی و سپس گزارش هفته و مطالب هنری و سیاسی ، خیلی زود و در همان دوران دانشجوئی دانشکده حقوق ، شدم شاعر و نویسنده و روزنامه نگار جوان . و هنگام برپائی کانون نویسندگان ، به عنوان جوانترین عضو کانون پذیرفته شدم . اینها را نوشتم تا نقد نقاشی نوشتن من اسباب تعجب نشود . ( علاوه بر مجله فردوسی ، در دورانی که ” بما اجازه ندادند شعر عاشقانه بگوئیم” شعری که اصغر واقدی در زمان ممنوع القلم شدن عباس پهلوان و اخراج او و کابینه اش از مجله فردوسی سرود ه بود ، در مجله ماه نو فیلم تقی مختارکه به ما از فردوسی رانده شدگان جا داده بود ، خیلی جدی نقد نقاشی را دنبال کردم . )
نقد نقاشی نوشتن که باعث آشنائی من با بسیاری از نقاشان پیر و جوان و گالری دارهای نیمه دوم دهه چهل خورشیدی و اوائل دهه پنجاه شده بود خانم افسانه بقائی مدیر گالری نگار که با وجود آنکه فرانسوی بود فارسی را به سلاست صحبت میکرد و همه گاه با لبخند و مهر بسیار پذیرای من میشد و دهها هنرمند دیگر ، اندک اندک به من امکان داد در زمانه ای که کمتر کسی به نقد نقاشی می پرداخت صاحب اسم و رسم شوم و به تمام نمایشگاهها و مناسبتهای مرتبط با نقش و نگار و نقاشان دعوتم کنند . روزی خانم بقائی مدیر گالری نگار به من تلفن کرد که فوری به گالری بیا ، فاصله گالری نگار تا دفتر مجله فردوسی در خیابان ثریا زیاد نبود . پیاده رفتم و خانم بقائی با دیدن من مرا به مردی خوش تیپ که حدود پنجاه سال داشت و بعدا فهمیدم ادیب هویدا و از اقوام نزدیک مرحوم هویدا نخست وزیر وقت است ، معرفی کرد و گفت ببین چطوری میشه مشکل علیرضا رو حل کرد ؟! من حیرت کردم . داستان چیست ؟ لحظاتی بعد معلوم شد قرار است ملکه فرح به گالری بیاید و افسانه خانم لطف کرده اسم مرا به ماموری که از جانب ساواک مسئولیت چک کردن نام میهمانان رادارد ، داده است. دو روز بعد کار ما درست شد و گمانم روز پنجشنبه ای بود که ملکه آمد و من نیز در کنار میهمانان سرشناس برای نخستین بار همسر پادشاه و مادر ولیعهد ایران را از نزدیک دیدم . دکتر مجابی و زنده یاد هوشنگ حسامی هم از دو روزنامه عصر آنجا بودند . ملکه با لباسی ساده و خیلی خودمانی با همه ما دست داد و بعد روی مبلی وسط گالری نشست و ما دورش جمع شدیم چون قرار بود خبر مهمی را آن روز عنوان کند . لحظاتی گذشت تا اینکه او گفت برای کمک به نقاشان ایران ، گفته ام که در داخل بنای شهیاد ، سالنی را به عرضه ی تابلوهای نقاشی هنرمندان ما اختصاص دهند و مسافرانی را که به صورت ترانزیت در مهرآباد سه چهار ساعتی توقف میکنند با اتوبوس مخصوص به دیدن تابلوها بیاورند . اگر در روز دوسه تا از مسافران ترانزیت از تابلوئی خوششان بیاید و آن را بخرند ، زمینه خوبی برای یاری رساندن به نقاشانمان فراهم خواهد شد و چه دیدید شاید هم اینکار باعث جهانی شدن آنها شود . روزنامه نگاران خیلی معتبر تر از من و همچنین خبرنگار صداوسیما سوالاتی کردند که بنظرم خیلی بی معنا و متملقانه آمد . من یکباره مثل تب زدگان پریدم وسط و گفتم خانم آیا گالری پیشنهادی شما در شهیاد به روی همه باز است ویا فقط عزیز کرده ها ؟ یکباره سکوت همه جا را گرفت و فقط میشنیدم کسی در گوشم میگوید علیاحضرت علیاحضرت . تازه فهمیدم چه گافی کرده ام اما خود ملکه به دادم رسید و با ملامت به رئیس دفترش که واژه علیاحضرت را تکرار کرده بود گفت چکارش داری بگذار حرفشوبزنه . جوونه او با احترام میگه خانم ،چه عیبی داره کلمه علیاحضرت تو دهنش نمیگرده ( تقریبا مضمون حرفها همین بود ) من سرخ شده بودم و دستپاچگی در همه ی وجودم آشکار بود . ملکه اسمم را پرسید و اینکه چه میکنم و در کدام مجله هستم وقتی گفتم دانشجوی حقوقم و در مجله فردوسی کار میکنم گفت چه خوب . من فردوسی را هر هفته می بینم و ایندفعه مقاله شما را حتما میخونم . آنشب من چنان تحت تاثیر سادگی و خاکی بودن ملکه قرار گرفتم که داستان را اول به پهلوان و زنده یاد نعمت الله جهانبانوئی مدیر فردوسی و بعد به همه فامیل و دوست و آشنا گفتم .
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، گفتگویی خواهیم داشت با آقای مصطفی رشیدی (استاد دانشگاه) پیرامون مساله سرزمین خواری و وضعیت محیط زیست ایران، کمیسیون ماده پنج (قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران) و تبصره ها و قوانین در این زمینه، و همچنین فساد جمهوری اسلامی در عرصه اراضی. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با دکتر محسن سازگارا عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به رویدادهای روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به خبر درگذشت خانم توران مهرزاد پیشکسوت رادیو و تلویزیون، سانسور کتاب آقای شفیعی کدکنی، دشمنی ملایان با نظام دانشگاهی و اهل قلم، حک کردن سیستم سوخت ایران توسط اسراییل، انتخابات در آمریکا و طرح شکایت علیه دونالد ترامپ، فشار رژیم ولایت فقیه به روی دانشگاه ها و ماجرای درگیری در پاسگاه راسک در بلوچستان و کشته شدن دوازده مامور. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با آقای یزدان شهدایی عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به مسایل روز در ایران و منطقه خواهیم پرداخت. همچنین یادی خواهیم کرد از یلدا آقا فضلی از کشته شدگان جنبش زن،زندگی،آزادی و نگاهی خواهیم داشت به جنبش دانشجویی، پیروزی بزرگ ملت ایران برای تایید حکم حبس ابد حمید نوری (دادیار سابق زندان گوهردشت) و از عاملان کشتار 67 به همت تلاش های آقای ایرج مصداقی، مبارزات نرگس محمدی از زندان، هک کردن پمپ های بنزین توسط اسراییل، سیاست های شکست خورده جمهوری اسلامی در عرصه داخلی و بین الملل، بررسی ماجرای درگیری در پاسگاه راسک در بلوچستان و کشته شدن دوازده مامور، مبارزه مدنی در مقابل مبارزه با خشونت، ابعاد فساد و اختلاس در ایران و فعالیت اپوزیسیون برای سرنگونی رژیم. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به پیروزی بزرگ ملت ایران برای تایید حکم حبس ابد حمید نوری (دادیار سابق زندان گوهردشت) به همت تلاش های آقای ایرج مصداقی، سناریوهای جمهوری اسلامی درباره حمله مجدد سایبری اسراییل به سیستم جایگاه های فروش سوخت، مقایسه سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران و کشورهای عربی، شرکت در انتخابات مهر تایید بر جمهوری اسلامی، سه برابر کردن تولید مواد مخدر توسط طالبان، تاریخ معاصر ایران و سخنان مهدی بازرگان درباره شاپور بختیار و گفته های خانم لیلا حسین زاده فرزند یکی از جان باختگان جنگ. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه خواهیم پرداخت از جمله شعری در وصف استقامت شهبانو فرح پهلوی، ادعای ساخت سامانه ضد نفوذ هوشمند سوخت و حمله مجدد سایبری اسراییل به سیستم جایگاه های فروش سوخت، سفر امیر عبداللهیان به کویت، توجیهات ولایت فقیه درباره دزدی ها، دستاوردهای جمهوری اسلامی و مصرف سرانه گوشت در ایران، بازگرداندن تانکرهای سوخت بی کیفیت جمهوری اسلامی توسط گمرک طالبان، اعضای شورای شهر گرگان به دنبال طرح شکایت از آمریکا برای کودتای 28 مرداد و کشف بزرگترین تونل حماس. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، گفتگویی خواهیم داشت با آقای فرهاد متقی (خبرنگار مستقل) پیرامون مسایل روز در ایران و منطقه. همچنین نگاهی خواهیم داشت به مطالعه و شعر در ایران، آخرین خبرها از پرونده قتل زنده یاد داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی فر، وضعیت فوتبال و فساد در ورزش، افت صدا و سیمای جمهوری اسلامی با مدیریت جبلی، کم رنگ شدن مذهب و تغییرات فرهنگی در جوانان و مردم ایران، انتخابات پیش روی جمهوری اسلامی، مبارزات مدنی مردم و رقص با ترانه صادق بوقی و دهن کجی به نظام و قهرمانان واقعی مردم ایران. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
غیرمتعهدهایی که آغوش مسکو را گرم میکنند / علیرضا نوری زاده
سیاست مستقل ملی در دوران شاه فقید جای خود را به روس و چینگرایی داد
علیرضا نوریزاده نویسنده و روزنامهنگار
پنج شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۴ دِسامبر ۲۰۲۳ ۱۱:۰۰
برخی از اصحاب کراواتی خاصه خمینی «چپ» بودند اما کمتر کسی از آنها دلداده روسها بود و رو به قبله کرملین نماز میخواند. یزدی، چمران، بنیصدر، قطبزاده و بهویژه این آخری به شوروی بسیار بدبین بودند. روسها هم جبهه ملی و عبورکنندگان از حاشیهاش را دشمن خلقها و نوکر آمریکا میدانستند و عنوان «مثلث بیق» را روزنامه آهنگر، از تودهایهای سابق، سر زبانها انداخت.
شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» در جریان انقلاب از شعارهای ساخته بهشتی و باهنر بود که به همراه یاران حلقه حقانی با روسها هزار بار بیش از آمریکاییها و غرب دشمنی میکردند، اما محمد موسوی خویینیها، علیاکبر محتشمیپور، محمد ریشهری و سیدعلی خامنهای از اصحابی بودند که از همان آغاز روسگرا بودنشان را آشکار کردند.
«نه شرقی، نه غربی» خیلی زود به «هم شرقی، با شرقی» تبدیل شد. درست مثل همان بلایی که سر گروه غیرمتعهدها آمد.
در نیمه دهه ۵۰ قرن بیستم، وقتی سران و نمایندگان ۲۹ کشور از شرق و غرب عالم در باندونگ اندونزی گرد هم آمدند تا سازمانی را پایهگذاری کنند که هدفش به ظاهر عملی کردن شعار «نه شرقی، نه غربی» بود. ستارگان نشست، دکتر سوکارنو، جمال عبدالناصر، جواهر لعل نهرو، ژوزف تیتو و قوام نکرومه، باورشان نمیشد که این سازمان خیلی زود با حضور پررنگ چین و یکسری رژیمهایی که سر در آخور مسکو و اقمارش داشتند، شعار «نه شرقی» را فراموش خواهد کرد و عملا به ابزاری تبدیل میشود که مسکو در بزنگاههای مهم از خط وربط آن به نفع خود و علیه سیاستهای غرب، به ویژه ایالات متحده، بهره میجوید.
به جز تیتو که همواره سیاست مستقلی داشت، ناصر و سوکارنو و نکرومه به مرور پیوندهایی راهبردی با شوروی پیدا کردند. سوکارنو سرنگون شد و جانشینان او به راست زدند و با آمریکا وارد رابطه شدند. جانشینان نکرومه اما چپزدهتر شدند. هند هم در عین حفظ پیوندهای نظامی با شوروی، روابط با غرب را حفظ کرد. با اضافه شدن کشورهای تازه استقلالیافته آفریقایی که رهبرانشان اغلب دلبسته و گاه وابسته به اردوگاه شرق بودند، جنبش عدم تعهد به مرور از اهداف و آرزوهای بنیانگذارانش دور شد.
نخستین کنفرانس سران جنبش غیرمتعهدها سپتامبر ۱۹۶۱ در بلگراد برگزار شد. ستارگان باندونگ، همچنان در اوج شهرت و محبوبیت، در این نشست شرکت کردند و در همین نشست بود که جنبش در قالب یک سازمان بینالمللی با حضور بیش از ۱۰۰ کشور جهان اعلام موجودیت کرد.
در دوران جنگ سرد، سازمان با برگزاری نشستهای سالیانه، در عرصه روابط بینالمللی نقشی چشمگیر پیدا کرد اما نگاه به شرق همواره مفهوم «غیرمتعهد» را که هدف بانیان جنبش بود، زیرسوال میبرد. جالب اینکه کشورهایی چون عربستان سعودی که با غرب روابط تنگاتنگی داشتند یا الجزایر و گینه و اتیوپی که در آغوش شوروی بودند، به عنوان اعضای جنبش پذیرفته شده بودند؛ حال آنکه ایران به علت حضور در پیمان سنتو و بعد پیمان مرکزی، بعد از تشکیل رسمی جنبش در بلگراد به آن راهی نداشت و همین امر باعث شد که نگاه حکومت وقت ایران به جنبش پر سوءظن و منفی باشد؛ به گونهای که رسانههای آن روزگار جنبش را آلتدست شوروی میدانستند که البته چندان هم بیجا نمیگفتند.
در سال ۱۳۵۷ با انقلاب ایران و سقوط رژیم سلطنتی، دولت انقلابی بلافاصله خروج ایران از کلیه پیمانهای نظامی و سیاسی و امنیتی با غرب و همزمان پیوستن به جنبش غیرمتعهدها را اعلام کرد. جالب اینکه نخستین نماینده ایران دکتر ابراهیم یزدی بود که به هاوانا، پایتخت کوبا رفت که دربست به اردوگاه شوروی وابسته و دارای نظامی با باورهای مارکسیستی و ضدآمریکایی بود.
نشست سران جنبش هر سه سال یک بار برگزار میشد و کشور میزبان سه سال ریاست سازمان را عهدهدار است. پس از فروپاشی اتحاد شوروی، جنبش غیرمتعهدها چون گربهای که سبیلش را زده باشند، سرگشته، بیوزن و همزمان بیاعتبار شد؛ به گونهای که بزرگان جنبش دیگر به حضور در نشستهای سران چندان علاقهای نداشتند.
نکتهای را یادآوری میکنم که در تاریخ این جنبش جایگاه ویژهای دارد. در سال ۱۹۸۲، بغداد به میزبانی کنفرانس سران انتخاب شد. یعنی اینکه صدام حسین، متجاوز به خاک ایران، عضو دیگر جنبش، میتوانست با برگزاری کنفرانس سران عملا اعتبارش را بالا ببرد و توانش برای میزبانی از رهبران کشورهای عضو جنبش و تامین امنیت آنها را حین جنگ نشان دهد و لابد در پایان نشست هم زمینه انتشار بیانیهای در محکومیت ایران که به «نداهای صلحطلبانه» او پاسخ نمیدهد، فراهم کند.
اینجا بود که نیروی هوایی زخمخورده ایران با پروازهای متعدد بر فراز بغداد و بمباران قصری که صدام برای نشست سران جنبش برپا کرده بود، آشکار کرد که بغداد جای امنی برای برگزاری نشست سران نیست. این باعث شد کنفرانس به تاخیر افتد و سرانجام در سال ۱۹۸۳ به جای بغداد در دهلی نو برگزار شود.
در سال ۱۹۸۶ که کنفرانس سران جنبش در حراره، پایتخت زیمبابوه، برگزار میشد، رئیسجمهوری ایران که آن روزها «پرزیدنت علی خامنهای» بود، در راس هیئتی بلندپایه راهی کشور دوست و برادر، زیمبابوه، شد. در روز افتتاح، همهچیز به خوبی طی شد؛ فقط هیئت نمایندگی عراق به ریاست طه یاسین رمضان، معاون صدام حسین و طارق عزیز که جا به جا در باب جنگطلبی رژیم اسلامی داد سخن میدادند، موی دماغ هیئت ایرانی شدند.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده و ضمن عرض تسلیت به دکتر محسن سازگارا برای از دست دادن برادر گرامیشان چندی پس از فوت خواهرشان، به گفتگو با ایشان خواهیم نشست و به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه از جمله ارزیابی کلی از رویدادهای غزه و چشم انداز پیش رو، دستاوردهای جمهوری اسلامی از جنگ میان حماس و اسراییل، چاله تاریخی ایران با وقوع انقلاب اسلامی، عوامل تاثیر گذار بر تحقق رویای مردم ایران، گفتگوی دموکراتیک بین احزاب برای گذار از دیکتاتوری، مذهب و مدرنیته، تدابیر اپوزیسیون برای فردای آزادی ایران و نافرمانی مدنی گسترده مردم و عقب نشینی حکومت خواهیم پرداخت. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با آقای حسین لاجوردی جامعه شناس خواهیم نشست، و به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به انجمن پژوهشگران و کنفرانسی درباره بلوچستان در ایتالیا و لندن (چهارمین کنفرانس درباره اعدام و کیفر مرگ)، جمعه خونین زاهدان، حکومت اشغالگر و ضد ایرانی جمهوری اسلامی و ایدئولوژی در برابر جامعه آگاه ایران. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به سالروز قتل مجیدرضا رهنورد، اختلاس های سریالی، فساد در شهرداری و اختلاس هفده هزار میلیارد تومان، اختلاف میان رییسی و محسنی اژه ای، جمهوری ولایت فقیه نوکر روس ها، مافیای خانوادگی حکومت چپاولگران ایران و سخنان شاه فقید در مجلس و حفظ استقلال ایران. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه خواهیم پرداخت. همچنین نگاهی خواهیم داشت به اعطای جایزه صلح نوبل به فرزندان نرگس محمدی به نمایندگی از مادرشان، اعطای جایزه حقوق بشری ساخاروف به مهسا امینی و جنبش زن،زندگی،آزادی، اختلاس بزرگ چای دبش و گفته های خامنه ای درباره نبودن فساد سیستماتیک در ایران، بزرگترین فسادهای مالی کشف شده در ایران، گفته های محسنی اژه ای درباره اختلاس دبش، همراهی رمالان و دعانویسان با ابراهیم رییسی و دخالت در امور سیاسی کشور، تولد شهبانوی ایران و سخنان ایشان، سفر ابراهیم رییسی به مسکو و دیدار با پوتین و تظاهر و فریبکاری برای نظام. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به گفتگو با آقای حمید آصفی روزنامه نگار و منتقد سیاسی خواهیم نشست و نگاهی خواهیم داشت به مسایل روز در ایران و منطقه. همچنین به بررسی نگاه غارتی دولت، دستبرد به طبیعت و تغییر در اقلیم ایران، خشک شدن دریاچه ارومیه، مافیای آب و سد سازی و آثار مخرب آن، فروش خاک جزیره هرمز به عمارات، اختلاس بزرگ چای دبش، فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی، نایاب شدن شیر خشک در کشور، مافیای دارو و به خطر افتادن نظام سلامت خواهیم پرداخت. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
ایران و خاورمیانه بر سر یک دوراهی سرنوشتساز / علیرضا نوری زاده
یک سو ره به استبداد سیاه دینی دارد و یک سو رو به رهایی و آزادی
علیرضا نوریزاده نویسنده و روزنامهنگار
پنج شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۷ دِسامبر ۲۰۲۳ ۱۵:۴۵
پس از روزهای تلخ و تیرهای در اسرائیل و غزه که سرنوشت میلیونها انسان را از کابل تا بیروت زیر علامت سوال بزرگی قرار داده است، اکنون این منطقه، در یک نقطه حساس تاریخی، از دو سو کشیده میشود.
یک سو ره به استبداد سیاه دینی دارد و یک سو رو به رهایی و آزادی. در این میان، دو محور حقیقی شر به گونهای غریب و گاه توجیهنشدنی بهسوی مجهولی خطرناک و رعبآور پیش میروند، در حالی که نیروهای آزاداندیش و سکولار بهجای پیوستن به یکدیگر، بهجای رویارویی با خطر به ذم و حذف یکدیگر مشغولاند.
بسیاری در سالهای اخیر آرزو میکردهاند که بهای نفت افزایش نیابد، چون هرگونه افزایشی فقط به نفع حکومت سرکوبگر جمهوری ولایت فقیه تمام خواهد شد و مردم ایران سودی از این افزایش نخواهند برد. امروز آشکار شده است که بهای زیاد هر بشکه نفت نهتنها تحولی به سود مردم ایران ایجاد نکرده، بلکه بر سبعیت و استبداد رژیم در داخل و دامنه مداخلاتش در خارج افزوده است.
در یک سال و نیم اخیر، رژیم بیش از یک میلیارد دلار از درآمد نفت را خرج آشوبگری و کمک به گروههای تروریستی کرده است.
در افغانستان، رژیم طالبان در خطی ممتد با عبور از تهران تا یمن و فلسطین و سوریه و لبنان امتداد یافته است.
سیف العدل، یکی از رهبران القاعده، رابطه از هم گسسته بین اطلاعات سپاه و القاعده و بخشی از داعش را بار دیگر برقرار کرده است. جمعی از عوامل القاعده، که در ایران و در دو کمپ نظامی در شمال کشور و یک کمپ در غرب ایران مستقر بودهاند، پس از دیدن آموزشهای لازم با کمک سپاه، ره به شرق و غرب کشیدند، و تنی همچنان در زیر سایه مقام معظم رهبری بیتوته کردهاند.
سعد بن لادن، فرزند رهبر القاعده، پس از سفری به دمشق و امضای میثاق همکاری با استخبارات (اطلاعات) سوریه و حزبالله و چندی زیستن در زرگنده، همراه با عماد مغنیه، تروریست معدوم سرشناس حزبالله لبنان، و قاسم سلیمانی، فرمانده مقبور سپاه قدس، تدارک پروژههایی را دیدند که پس از آنها به اجرا درآمد؛ از جمله، دچار کردن لبنان آزاده و سکولار به فلج و به یغما دادن یمن و جلوگیری از تحولات فرهنگی و اجتماعی در عراق و پا گرفتن دموکراسی، که همه عواملش را آمریکا با میلیاردها دلار در اختیار ملت عراق قرار داده بود.
در این حال، طراحی موج تازه حملههای تروریستی در منطقه و چند کشور اروپایی ولی فقیه توهمزده را به وجد میآورد که فعلا خودش را قائد امت و صلاحالدین ثانی میداند. بهعبارتی، محور شر با محوریت «نایب امام زمان»، شامل گروههایی چون سپاه قدس، جیش المهدی، حزبالله، جهاد اسلامی و حماس، و البته القاعده و طالبان.
معمولا دیکتاتور پیر به مهمترین امری که میاندیشد موضوع جانشینی بعد از خودش است. انباری از مال انباشته، پرچم فتنه و مرگ برافراشته، بذر تلخ کینه و دشمنی کاشته، و حالا مجبور است حکم محتوم تراژدی مرگ را بپذیرد. البته در خانه پدری ما ملتی گول و ابله و ذوبشده در کیم ایل سونگ معمم زندگی نمیکنند که ولایت عظما را در سینی طلا تقدیم سیدعلی و آقا مجتبی کند.
حالا دیگر قلب حمالهای راهآهن قاهره و جاشوهای طنجه سرشار از عشق حماس و جهاد و حزبالله و طالبان نیست. اما با پول نفت و میلیاردهای اهدایی باراک حسین دیروز و جوبایدن امروز، شیاطین هوای یکدیگر را دارند. به غزه نگاه کنید. ساختمان و بیمارستان و مدرسه و سینما و هتل ساخته شد تا «وحشیهای» حماس را به سوی زندگی هل دهند. اما سیدعلی پهپاد و موشک و پول توجیبی و تکنولوژی مرگ و ویرانی به آنها داد تا ویران کنند و همه لبخندها به فردا را بخشکانند. از برکت افزایش بهای نفت، پول هم دارند و برای تسخیر خاورمیانه خیز برداشتهاند.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با دکتر محسن سازگارا عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به رویدادهای روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین به بررسی حوادث 16 آذر و جنبش دانشجویی، تحولات نسل جدید ایران و تاثیر آنان بر تغییرات جامعه، تاثیر دانش جدید بر علوم حوزوی، شکست تبلیغاتی حکومت در ارتباط با جنگ غزه و ناتوانی رژیم در مقابله با نافرمانی مدنی زنان و دختران پیرامون حجاب اجباری خواهیم پرداخت. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با آقای یزدان شهدایی عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به مسایل روز در ایران و منطقه خواهیم پرداخت. همچنین نگاهی خواهیم داشت به اعدام های سال جاری رژیم علیرغم زیر ذره بین بودن جمهوری اسلامی به دلیل جنگ غزه و حمایت از حماس، پشت پرده های سیاست خارجی آمریکا با ایران، حمایت از فروش کتاب آقای حشمت الله طبرزدی زندانی سیاسی، اعتصاب ها و توهین به دانشجویان، شرایط سخت اقتصادی برای مردم ایران و اختلاس بزرگ در زمینه چای. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده، به بررسی مسایل روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به درگذشت شاهرخ شاهید خواننده و آهنگساز و پیام او به ملت ایران، دستاوردهای چهل ساله جمهوری اسلامی برای مردم، جنگ دانشجویان با ملاها، اختلاس در زمینه چای و اعدام ایوب کریمی شهروند اهل سنت کرد و حق کشی و اعدام اقلیت ها توسط جمهوری اسلامی. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
ویژه برنامه ای با حضور علیرضا نوری زاده و میزبانی علیرضا میبدی. در این برنامه پیرامون برگزاری تظاهرات سکوت در زاهدان و ایذه در تداوم جنبش زن،زندگی،آزادی، سخنرانی یک روحانی در زاهدان، تلویزیون های ایرانی واقع در لندن، تعطیلی شبکه من و تو به دلیل کمبود بودجه، عملکرد شاهزاده رضا پهلوی برای حمایت از مردم ایران، نگاه سنتی و مذهبی به زنان و اعتراض به استقلال تفکر زن، تحولات در خاورمیانه، جنگ غزه و سیاست آمریکا درباره ایران به گفتگو خواهیم نشست. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با آقای یزدان شهدایی عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به مسایل روز در ایران و منطقه خواهیم پرداخت. همچنین نگاهی خواهیم داشت به آتش بس چند روزه میان اسراییل و فلسطین و مبادله اسرا، عملیات تروریستی در ساحل غربی رود اردن توسط حماس، دستگیری دوباره توماج صالحی و شجاعت وی، شکنجه زندانیان در زندان های جمهوری اسلامی، ارزیابی درست مردم درباره سلبریتی ها، رفتار اهانت آمیز رژیم با دانشجوها و جنبش دانشجویی، رهبر جمهوری اسلامی و تغییر موضع در مورد فلسطین، مرگ کیسینجر وزیر خارجه سابق آمریکا، ترس جمهوری اسلامی از مردم، شکست رژیم در ارتباط با حجاب بانوان و اسلام ستیزی در کشورهای اروپایی. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
آنچه در ارتباط با بازوان حکومت فقیه خارج از مرزهای ایران می گذرد.
خرج دارایی های ایران برای حماس و حزب الله
بازتاب سخنان آقای پرویز ثابتی مقام امنیتی پیش از انقلاب
میهمانان: آقایان علیرضا نوری زاده و ایرج مصداقی
جمعه 10 آذر | ۲۱:۳۰ تهران | ایران فردا بازپخش : ۶ صبح و ۱۴:۳۰
در برنامه امروز پنجره ای رو به خانه پدری به میزبانی دکتر علیرضا نوری زاده به گفتگو با دکتر محسن سازگارا عضو شورای مدیریت گذار خواهیم نشست، و به رویدادهای روز در ایران و منطقه می پردازیم. همچنین نگاهی خواهیم داشت به تغییر موضع رهبر جمهوری اسلامی در مورد فلسطین، مساله غزه و تبادل اسرا، شکست جمهوری اسلامی در مقابل حجاب بانوان، نافرمانی مدنی زنان و شجاعت زندانیان سیاسی در برابر رژیم، ترور و قتل های زنجیره ای حکومت، بازی انتخاباتی رژیم و تاثیر مجلس خبرگان بر جانشینی رهبری. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.